Tiden efter flytt!

(Som skulle kommit upp för några dagar sedan hehe)
 
OBS, långt inlägg!
I fredags hade vi bott i huset i exakt två veckor. Vi flyttade in "helt" fredagen 29 Juni, det enda som lämnades kvar i lägenheten var väl våra akvarier, Jespers gunga (bra att ha där under flyttstädning) och lite småbös. Den helgen spenderades mest med att försöka komma iordning så gott som. Få möbler ihopskruvade och på plats, städa, fixa in alla kläder i garderoberna (jag klagar på att jag har för lite kläder, och jag klagade för att jag bara hade en garderob + en låda att ha mina kläder i i lägenheten, nu klagar jag för att jag fortfarande inte får plats med mina kläder trots 2 garderober, en med hängstång och skoställ och en med massa lådor). Hela helgen var väldigt fartfylld och stressad och jag bara fasade för att Henke återigen skulle till jobbet på måndag så jag återigen skulle sitta ensam utan att kunna göra ett skit.
Det var först på måndagen som jag fick känna på vilken frihet jag helt plötsligt har! Helt plötsligt kan jag sitta utomhus precis när jag vill (nästan) för jag hör om Jesper vaknar där inne. Jag kan låta Jesper sova vidare i vagnen de gånger man varit ute, utan att krångla in vagnen + att Jesper sover så betydligt mycket bättre utomhus (det gör väl iofs de flesta barn?) Jag kan gå till tvättstugan precis när jag vill, jag behöver inte tänka på massa tidpassningar och lediga tider (fanns knappt aldrig lediga tider där eftersom vi hade ett ungt par med en liten ovanför oss, en medelålders med två småbarn högst upp och sist men inte minst, två föräldrar med 3(!!) barn mitt emot oss i åldrarna 8 månader - 10 år eller något? Och folk med barn vet ju hur mycket tvätt som går åt på bara en dag och maskinerna där är vanliga "enfamiljsmaskiner" vilket gjorde att tvätten tog runt en timme och torktumlingen 2, så alla skrev oftast upp två dagar i rad). Jag  kan helt plötsligt slänga ut soporna när jag vill (WOW lixom?) nej men ärligt, sånt kan också vara väldigt frustrerande om man håller på med storstädning och har sopor ståendes när man faktiskt vill bli klar, eller sån är jag iallafall haha.
I ett hus behöver man iallafall aldrig känna sig rastlös för det finns alltid någonting att göra, och är det inte hushållssysslor så kan det vara pyssla & dona eller så är det vaken bebis eller rensning och grejning i trädgård.
Huset vi bor i är på 127 kvadrat i boytan + lika stor källare med gillestuga, matkällare, förrådsrum, ett "garage" (ska bli hobbyrum/bar i framtiden) bastu, dusch, tvättstuga, torkrum m.m, för att inte tala om våran trädgård som är gigantisk! Röjde i den hela dagen igår men är inte klar på långa vägar haha!
Tanken var att Jesper skulle få sova inne i vårat rum fortfarande, men sedan tyckte vi att han lika gärna kunde vänja sig vid sitt rum med en gång (våra rum ligger precis dörr i dörr mitt emot varandra så vi hör honom klart och tydligt ändå) och tro mig eller ej, men han har nog aldrig tidigare sovit så bra som han gör i sitt rum!
 
Fredagen den 6 Juli fick vi besök av farsan, brorsan & E.K samt Lille Simon & AliCia och det uppskattades enormt! Jag trodde aldrig att dom skulle komma, men det gjorde dom! :) Blev grillning trots extremt oväder, men har man uteplats och markis så är det inga som helst problem haha. AliCia gick runt och plockade blommor som vi har väääldigt gott om! (Har inga bilder från den dagen, E.K, skicka dom till mig! :) ) Dom åkte hem senare på kvällen och dagen efter åkte jag & Henke in till borås för att möta upp farsan och sedan bege oss ner till min syster och hennes sambo i varberg där dom har campingplats. Var väl trevligt men kunde varit bättre. Vi skulle egentligen stannat från lördag till måndag men vi bestämde oss för att åka hem redan på söndagen och mitt på stora vägen påväg hem så börjar farsans bil krångla. Den började helt plötsligt att motorbromsa och jag trodde att farsan bara drev med tanke på hans extrema oflyt han haft med tidigare bilar, men icke då! Som tur var lyckades vi rulla till en ficka innan bilen totalt stendog! Så där stog vi, mitt ute i ingenstans och en halvarg bebis i bilen. Farsan lyckades hitta någon garantigrej för bilen som innebar gratis bärgning och såntdär, så han ringde dit och bärgningsbil skickades ut. Den han pratade med talade även om att farsan hade rätt till en lånebil under tiden som hans var på lagning, farsan svarade liknande "det viktigaste är att vi kommer hem för vi har en liten bebis i bilen också!". När väl bärgningsbilen dycker upp så frågar dom lite förvånat "hur ska ni ta er härifrån nu? Har ni någon som ska hämta eller?" - Öööh,.. Ja,.. Det var ju just det... Vi har inte en aning om hur vi ska komma härifrån!
"Inte mycket att göra åt, ni får väl sitta kvar i bilen uppe på flaket då!"
Så ja, mina kära damer och herrar, nu kan jag kryssa av "sitta i bilen på ett bärgningsflak" på min "att göra innan jag dör" - lista.
På flaket    -    Vi packas av    -   Hejdå bilen!
 
Enda farsan kunde säga var "äntligen har jag fått det bevisat att även helt nya bilar krånglar". Bilen hade precis varit inne för en 1000mils service utan anmärkning och så hej och hå när vi är iväg så pajjar den ändå haha!

Nu i lördags 14 Juli så var vi på bröllop då min andre bror och hans tjej fick för sig att gifta sig. Blev ett borgerligt bröllop och det var riktigt kul att träffa alla där! Bjuder på en del bilder men inte allt för många eftersom inte alla kanske är pigga på att synas här offentligt.
 
Fina bror&Lilja + Liam (Jespers kusin) & Lilja!

Fler bilder lägger jag upp när jag hunnit checka med folk om vilka bilder som är okej.
 
Söndagen tillbringades mestadels i trädgården, fick ordning på & runtomkring dammen + att vi började med den enorma växtkullen som ligger lite vid sidan av, synd bara att vädret är som det är. Vi är inne i mitten av Juli nu och fortfarande knappt bra väder alls? Jävla skit! Hur som helst så får man väl passa på så gott som när det iallafall är uppehåll (har dock inte ont av att vara ute i regn, men typ storm? Nejtack!)
Här är iallafall en del av resultatet på dammen + lite till!
På första bilden så ser man iallafall en del av våran enorma trädgård! Trädgården går alltså ända ut till vägen som man ser lite smått. Runt dammen rensades landet och alla de små växterna är smultronväxter som ger enorma smultron haha! Säg något land som inte har smultron i denna trädgård! Ska fota mer av det sedan! Vi har även vindruvor, päronträd, äppleträd, och om jag minns rätt, ett plommonträd. Får väl även tillägga att det är liv i dammen! Vi har la runt 35 fiskar där i nu + en väldans massa grodor som vi upptäckte igår.
 
Nu ska jag krypa neråt, för imorgon är en ny dag (no shit?) men nu vet ni iallafall lite om senaste tiden (iallafall ni som orkade läsa min bibel). Avslutar inlägget med en bild på mig och en hungrig Jesper som E.K tog på bröllopet! :) Och eftersom jag inte orkar krångla med att länka hennes namn överallt så gör jag det HÄÄÄR!
 
 
Nattinatti! ♥
 
 
Denise

Vad kul att läsa att du mår lite bättre nu och det verkar gå bättre med Jesper nu med!
Ta hand om dig.

Datum: 2012-07-17 Tid: 02:40:10
URL: http://deniseryberglilja.blogg.se
Therese

Fan vilken nice trädgård! Jag vill också ha en trädgård!

Göttigt att han kan få sova utomhus, frisk luft är nyttigt har jag hört ;)

Datum: 2012-07-18 Tid: 19:43:27
URL: http://tessiiestankar.blogg.se
Kommentera inlägget här:
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?