Uppo med tuppo.

Vad gör man när man vaknar halv 6 en söndagsmorgon och Henke inte kommer ur sängen innan asolut tidigast 10? Jag har jobbat lite, vilket faktiskt behövs, bryggt kaffe och ska nog snart in i duschen. Vi brukar ha någorlunda bra varmvtten tidiga morgnar så får väl hoppas att det finns nu. Jävla tjat om varmvatten, jotack, men för varje gång jag ställer mig i duschen och känner att vattnet blir kallare och kallare så blir jag bara mer och mer förbannad. Jag får god lust att göra dumma saker, mycket dumma saker, men jag behärskar mig. På onsdag har vi varit utan varmvatten i 4 veckor om jag minns helt rätt? Fan, jag har missat räkningen på det, men tror det är 4 veckor iallafall... Tror ni att dom jobbar för att åtgärna det? Nääärå, dom börjar istället gräva här runtom för att åtgärda andra problem som skedde i vintras när snön försvann och hela vårat garage fylldes med vatten och saboterade alla mina ägodelar jag har där nere förutom mitt fiskespö+drag, och det tackar jag gudarna för... Men NU!? Nu är det inte massa snö som kan orsaka översvämning men jo tjena, bättre att fixa det först och skita i att hyresgästerna inte har något varmvatten. Får sluta skriva om det här nu,.. Ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag bara lyfta på luren och ta en liten diskussion med... Pappskallarna.

Nej, nu blir det ett försök till dusch, have a great day!Tänk om jag ångrar mig och sedan ångrar jag mig igen...
Jag saknar mitt ljusa hår...

Underbara känsla!

Något av det härligaste jag vet är när man väl börjar få tillbaka lite energi trots att man är förkyld. Idag gick jag upp redan vid 5 på morgonen och kände mig inte alls manad till någonting.
"Jag lägger mig och somnar om istället" var min tanke, men icke sa nicke, det var omöjligt att somna om. När Henke väl åkte till jobbet så hade jag piggnat till såpass mycket och kände att två alvedon skulle räcka för att jag skulle få tillräckligt med energi för att ta itu med lägenheten som jag inte orkat städa på hela veckan mer än det nödvändiga som disk och småplock.
Sagt och gjort, alvedonen fick göra sitt och sedan satte jag igång, och nu sitter jag här, med hela lägenheten noga storstädad och klockan har inte ens hunnit slå 12, hoppas nu bara att inte hunden är lerig ända upp till öronen idag vilket är ganska så väldigt möjligt att han är. Det lär jag ju om inte annat märka strax efter 1 när Henke och Hero kommer hem.

Nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch, och för en gång skull så kvittar det om det är bra varmvatten eller inte, för vad jag behöver är en kall dusch! Varm som tusan efter att ha flugit runt i lägenheten med både dammsugare och mopp. :)Haha, tänk att jag tyckte att min mage var stor här, det är ett ganska bra nöje i brist på ingenting, jämföra då-bilder från början av graviditeten med nu haha!

Seriöst!?

Vart har tiden tagit vägen egentligen? Sitter och funderar på det dagligen men kan inte komma fram till någon vettig slutsats! I onsdags gick jag in i hela vecka 39 (38+0) vilket innebär att det är två, max 4 veckor kvar tills jag ligger och snuttar babis. Overkligt känns det, men jag längtar något fruktansvärt mycket och är extremt nyfiken på vad det är som bor i min mage som ordagrant övar karate varje dag. Tålamod? Jodå, änsålänge irriterar det mig inte att babis stannar i magen, men man vet ju aldrig då dagen är kommen om babis inte kommit ut (om jag nu går över tiden) men som det känns nu så gör det ingenting om den väljer att stanna i 1, 2, 10 dagar extra, men som sagt, får väl se hur mitt tålamod blir när jag väl, om jag går över tiden.

Hur mår jag annars då?
Jo, jag mår helt okej faktiskt. Har gått och blivit dyngförkyld bara. Haft hög feber och en tsunamivåg av snor i näsan ungefär så jag har knappt kunnat sova alls denna veckan, men huvudsaken är att det ger med sig innan förlossning, så det håller jag tummarna på att det gör. Tröttsamt bara att hyresvärdarna varit och grejat med varmvattnet men tydligen inte fått ordning på det än? Jag vet inte, varmvattnet var det ett jävla tryck i igår under förmiddagen men sedan på kvällen när jag ville ta mig ett bad för en gång skull så var det i vanlig ordning pissljummet...

Står för övrigt inför ganska enorma beslut som kommer påverka både mitt och Henkes liv i framtiden, inte negativt, utan jävligt positivt om allt går enligt planerna, men kan inte säga så mycket mer om det innan vi vet helt säkert. Mycket kommer hända detta år iallafall, det känner jag på mig. Först och främst ska lilla hjärtat få komma till världen iallafall! ♥♥ 1+1=3 ♥

"Vad vore jag utan min underbara Henkis? - Förmodligen fortfarande smal... :O"

(Skämt åsido)

Gräver fram stridsyxan!

Först och främst får jag väl upplysa er alla om att jag fortfarande lever, magen växer på i fin takt, nytt BM-besök imorgon och bara 15 dagar kvar till BF enligt kalendern jag går efter via nätet, fast räknar man via vanlig kalender så är det 16 dagar kvar, the final countdown är det ju iallafall.

Jag mår bra, även om jag har ont i så gott som hela kroppen, det tär väl kanske lite på psyket men ingenting som är så allvarligt mer än att jag inte har något tålamod alls längre, INGET tålamod och jag blir snarare förbannad än irriterad när saker och ting inte är som dom ska. Nu, idag, för bara ungefär 30 minuter sedan har jag valt att gå till botten med saker och ting som inte alls är som dom ska, och i skrivande stund så blir jag bara mer och mer förbannad! Kan någon kasta hit någon dåre som jag kan få slå ihjäl? Ta hit hyresvärden så är det problemet löst!

Vi flyttade till denna lägenheten i December 2009, ett drygt halvår senare fick vi läckage i vårat badrum (som dom f.ö "renoverade" i samma stund vi flyttade in, dom bytte ut kaklet på de ställena där kaklet hade släppt ifrån väggen). Ända sedan det började har jag varit på hyresvärdarna om det. Idag, sådär 1,5 år senare så är läckaget fortfarande inte återgärdat. "Vi ska ta det så snart vi kan", jo, men så snart vi kan handlar la för i helvete inte om 1,5 år!? Det läcker alltså från duschslangen OCH från badkarskranen oavsett hur mycket man än vrider och vänder på växlaren (ja, systemet är la från kanske 1400-talet). Det läcker inte dåligt heller, utan kanske runt 1,5-2 badkar/dygn och det börjar bli ganska så jävla tröttsamt att höra rinnande, inte droppande, rinnande vatten hela dagarna.

Vårat fläktfilter i köket var dåligt redan när vi flyttade in, jag bad om ett nytt eftersom man var tvungen att rengöra filtret 2-3 gånger i veckan för att slippa få gammalt droppande flöt och äckel i matvattnet, filtret hade i princip trillat isär som hyresvärden själv så fint beskrev det, han lovade mig på en fredag "vi ska in till stan och köpa hem grejer idag så jag kommer med ett nytt på måndag nästa vecka!", ingen hyresvärd dök upp. En vecka senare lämnar jag fram filtret till honom och säger att "jag skiter i att ha i det nu eftersom det ändå inte gör någon nytta och det är inte så fräsht att få gammal skit droppande i matvattnet!" varpå han svarar "jag ber om ursäkt för att jag inte kommit med något nytt, jag hade totalt glömt bort det men du måste sätta tillbaka det för att annars kan det bli sabotage i fläktsystemen, jag lovar att komma med ett nytt i nästa vecka!" ingen hyresvärd kom med fläktfilter då heller. Sedan, tre veckor senare av tjatande så stöter jag på honom igen och säger "vilken tur att jag stötte på dig! Jag hade ordagant planer på att dra in till erat kontor och kasta in det förbannade filtret till er och sedan skitit fullständigt i om det skulle bli sabotage i fläktsystemet för då hade ni fan fått stå för det själva!!" han svarar "oj, förlåååt, jag har totalt glömt, men jag lovar, jag ska fixa dethär så du får ett nytt." Två dagar senare fick jag filtret, bara lite mer än tre veckor försenat.

I vintras när det var som kallast ute, då hade vi 14 grader inomhus. Det gick knappt vara här inne över huvud taget utan jag sprang hellre över till Henkes morsa för att slippa frysa ihjäl. Vi hade inte varmvatten i mer än ca 30 sekunder så att värma sig med ett bad var bara att glömma. Hade vi tur så lyckades vi få upp temperaturen till 19 grader framåt kvällen då det varit rörelse i hemmet + att spis, ugn och även värmeljus hade varit igång. Det var tydligen något med värmesystemet som hade krånglat och det tog hyresvärdarna 8 dagar att återgärda.

I början av Mars så lossnade hela vårat balkonghandtag, (fredag), och jag träffade på hyresvärden samma dag som handtaget lossnade. "Oj, det var ju inte bra! Så kan ni ju inte ha det! Jag kommer i början av nästa vecka och ordnar det". Vi sitter fortfarande utan balkonghandtag och blåser det mycket ute så flyger balkongdörren upp.

Nu har vi sedan 3 April återigen inte haft något varmvatten. Graderna i vattnet ligger väl som högst på 37 grader. Jag pratade med hyresvärden i onsdags förra veckan och berättade det. Han frågade hur länge varmvattnet varit dåligt, "idag i exakt två veckor!" "Oj, två veckor säger du... Det måste vara i samband med att vi stängde av pelletsmaskinen, men vi ska se till att fixa det snarast!" - Problemet är fortfarande inte återgärdat.

Jag gick ner till pannrummet för skoj skull i förra veckan för att kolla vad varmvattenberedaren stod på. "37 grader"
I vintras stod den på 45 grader och folk har tidigare berättat för mig att det är hälsorisk när vattnet är på under 60 grader så idag läste jag om det för skoj skull:Minst 60 grader temperatur

Temperaturen på vattnet i beredaren ska vara minst 60 grader för att minimera risken för skadliga legionellabakterier.

Legionellabakterien finns naturligt i dricksvatten och förökar sig i temperaturer på 30-40 grader och den dör vid 60 grader. Bakterien är ofarlig att dricka men kan orsaka lunginflammation om den andas in genom till exempel vattenångor i duschen."

  

Vi kommer att ha en bebis här innan 23 Maj vilket dom är mycket väl medvetna om. Det går ju omöjligt att bo på det här viset när hyresvärdarna har händerna i röven på varann och inte tar itu med åtgärderna.

 

Och på tal om ingenting men ändå väldigt mycket! Förra sommaren så fick jag helt plötsligt inte sitta ute på balkongen? Det visade sig att det var stora lösa betongkakor på undersidan av balkongen ovanför som höll på att släppa vilket skulle innebära att jag skulle få det i huvudet, så någon dag senare kom hyresvärden för att plocka bort alla lösa delar vilket resulterade i att rostiga armeringsjärn kom fram - vilket i sin tur kan innebära att det bara kan vara en tidsfråga innan balkongen kommer att släppa helt från fästena i väggen. Jag fick höra en hel del om risker som finns när armering kommer fram ur betongen då jag hade APU på UBAB - Ulricehamn Betong. Får även tillägga att OM jag hade fått domdära betongkakorna i huvudet så hade jag utan tvekan stendött.

 

Tillägger även att detta ändå bara är en bråkdel av allt med hyresvärdarna. Kan ju berätta mer senare om våra fd grannar vi haft som hyrde lägenheter i huset brevid som samma hyresvärdar ansvarar för.

Vecka 37.

Som jag brukar skriva, bättre sent än aldrig, eller hur! ;)

36+0, bilder från i onsdags.


Magen växer på i bra fart!
Var hos barnmorskan i tisdags (10 April). Hjärtljuden låg på 150. Huvudet ligger nu neråt men är inte fixerat ännu. Foglossningarna tar halft död på mig vissa dagar men jag biter ihop så gott jag kan. Det är ju trotsallt inte så långt kvar och när man tänker bortom alla besvär så är graviditeten faktiskt någonting som är fruktansvärt mysigt!Helgen i text & bilder.

I Fredags åkte jag & Henke till Herrljunga och tillbringade kvällen med Damien, Zizzi, Ida och Zizzis granne, blev en del TV-spel för grabbarna och en del skitsnack för oss tjejer. Blev käk (thaimat) som jag längtat efter hela dagen men som inte smakade någon vidare alls. Vi kom hem runt 23.00 och gick strax därefter och la oss.
Lördag vaknade jag i vanlig ordning vid 6.30 och gick upp för att börja fixa iordning mig lite och packa saker att ha med till borås där vi skulle fira påsken. Lyckades få upp Henke så tidigt som halv 9 ungefär, typ rekord!
Åkte hemifrån vid 10.00 och var framme i Borås vid 11.00.
Mötte upp farsan och gick sedan hem till bror & E.K där även en ivrig favorit väntade (AliCia). Jag kastade på mig lite smink och fixade iordning mitt hår medan farsan, Henke och Ande var iväg och handlade. Jag & E.K hade bestämt att vi skulle försöka fota lite gravidbilder och då vill man ju även se lite anständig ut!
Här är lite av resultatet från fotningen:Blev faktiskt riktigt nöjd med bilderna! ♥

Sedan kom vi även på den roliga idén om att måla lite med vattenfärg på tjockismagen, först var det E.K´s tur att måla, sedan ville AliCia måla, sedan Henke och efter det AliCia igen hehe.


Det blev en riktigt trevlig och mysig påsk! Var längesedan nu som jag och Henke tillbringade natten hemma hos bror och E.K så det var la på tiden faktiskt! Får hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa gång.

Igår kom vi hem vid 17.00 tiden och åkte strax därpå vidare för att hämta Henkes bror och Juha. Efter det skyndade vi hem och slängde igång bingolotto (haha). Vi köpte oss en varsin lott tidigare under dagen och hoppades på storvinst, men icke sa nicke, skitbingolotto! Ska aldrig mer spela det! Fast det sa jag ju iofs senaste gången jag spelade det med på uppesittarkvällen.

Kändes konstigt att gå upp imorse. Måndag och Henke kvar i sängen, det händer inte många gånger om året eftersom den jäveln har imunförsvar som jag vet inte vad. Att han får feber och blir sjuk har nog bara hänt vid två/tre tillfällen under hela vårat 4år, 6månader och 8dagars långa förhållande.

Nu ska jag börja med käket så nu har jag inte längre tid för detta inlägget, men nu fick ni iallafall en liten uppdate och även massa bilder.So loooong!

V 36.

Vecka 35 + 1 dag idag, har ju varit extremt dålig på det där med uppdateringen och det känns som att jag ligger efter med precis allting, men så är inte fallet, bara känslan som spökar. Ägnar mestadelen åt arbete och hushåll faktiskt.
Här kommer bilder från igår och även från förra veckan som jag fortfarande inte lagt in.

Vecka 36 (35+0)


Och förra veckans bilder
Vecka 35 (34+)


För övrigt så mår jag faktiskt bra trots dessa extrema foglossningar som får mig att tappa andan. Sammandragningarna kan för mig bli ganska rejäla nu också om jag anstränger kroppen mer än vad jag borde (vilket jag gör alldeles för ofta). Halsbrännan jag har vissa dagar får mig självmordsbenägen (okej, inte så allvarligt kanske, men det får mig att tappa både humör och matlust).

Idag är det exakt 33 dagar kvar till BF, och nervös inför förlossning? Absolut inte. Jag hann nog vara nervös för en hel armé tiiidigt i graviditeren så hela nervositeten har lagt sig, numera längtar jag som en dåre tills allt är över, och jag kan nog med all säkerhet säga att jag kommer sakna min bebismage när allt är över, trots alla komplikationer och gravidkrämpor. Människan är en ganska korkad individ ändå.