Min graviditet i siffror!

Vem påstod att tiden skulle gå så extremt långsamt efter vecka 20?



Nog kommer tiden säkerligen snigla fram så in i helvete mot slutet, men änsålänge går det undan! ♥

Vecka 34.

33+0. Gick, som vanligt, in i ny vecka i onsdags, och här kommer bilderna från den dagen.



• Jag är trött på grund av sömnbristen
• Har extremt ont av foglossningar, ena dagen värre än den andra
• Mitt temprament är inte ens värt att prata om
• Jag har under alla dessa gravidveckor bara blivit mer och mer pedant! Somna med ett odiskat glas i diskhon? Aldrig i livet!
• Jag har alltid varit målmedveten, men nu ska allt ske på stört! Meningen "gör det snart" existerar inte!

Finns nog mycket mer att tillägga! Och även om det kan verka som att jag gnäller och klagar mycket, så nja... Det är väl inte det jag vill få det att framstå som, allt är värt det eftersom man vet vad som väntar, men vissa dagar är värre än andra helt enkelt. Och de boysen som tror att en graviditet är en dans på rosor (även om det mestadels är mysigt) kan ju ordagrant kyssa mig rakt där bak!

Barnmorskan idag!

Klockan halv två ska jag återigen till min underbart roliga och härliga barnmorska och jag ser fram emot det något enormt! Ska även försöka passa på att fråga lite om alla mina olika smärtor jag har. Har sedan i onsdags haft
s a t a n s ont i vänster revben och runt om bak på ryggen, men det beror la säkert på att allting flyttas runt där inne och att det blir trängre för bebis, eller? Om jag skriver att jag fasar för att vrida mig i sängen, hosta, nysa eller snyta mig så överdriver jag inte! Har iallafall kommit underfund med hur jag ska lindra foglossningarna en del, hej och hå, jag måste lugna ner mitt tempo, hur fan det nu ska gå till? Jag flänger runt i hela lägenheten med både dammsugare och skurmopp och tror att jag är värsta atleten typ? (Trots denna extremt otympliga och klumpiga kropp), sedan sitter man på kvällen och tycker synd om sig själv. Oftast brukar man väl bli ledsen och så när man har så ont, jag blir snarare lättirriterad, eller snarare explosiv. Hujedamig vilket katastrofalt temprament jag har fått.

Lägger upp bilder från i onsdags alldeles strax.


So Long.

Sämst!

Jag tänker inte längre be om ursäkt för min sämsta uppdatering, det blir inte bättre utav att jag ursäktar mig ändå.
Igår var en, faktiskt, mysig dag. Tog bussen tidigt på morgonen och åkte in till borås och upp till E.K och barnen.
Favoriten (AliCia) har haft problem med sin lilla näsa en längre tid då hon väldigt lätt får näsblod, så vi skulle med henne till sjukhuset. AliCia var hur duktig som helst under hela doktorsbesöket och lille Simon gav inte ifrån sig ett pip trots att han satt i mitt knä och såg mamma (E.K) sitta någon helt annanstans hehe.
På tal om ingenting, jösses vad Simon har vuxit!! Fortsätter han i den takten så lär han ju vuxit ikapp mina 1,65 på ett år, haha!

AliCia var så söt inne hos doktorn. Han hittade inte saxen för att kunna klippa av bomullstussen AliCia skulle få ha i näsan för att bedövas, så han skulle gå och hämta en sax och då säger AliCia alldeles ängsligt "näääjje,.. Doktorn får inte klippa min näsa!!! :(" När vi sedan var och handlade så satte hon ett klistermärke från en banan på näsan och började berätta om sitt doktorbesök för en okänd gammal farbror. "Jag har varit hos doktorn idag och lagat näsan".

Hjärtat smälter många gånger för de små.
Nu ska jag sätta igång med städning i hemmet, sedan sätter jag mig nog ner och jobbar en stund eller två. Sålänge min rygg och svanskota godkänner det d.v.s.

Fina favoriten firar sin första Lucia 2011.


Charmprinsen Simon, pappa upp i dagen! :)


Måste ha!

Hur satans gulligt var inte det här då?



OM jag ska köpa det!
Eftersom jag inte vet könet än så har jag iallafall bestämt mig för de två understa, sedan får vi väl se vad det blir för någonting och hoppas på att dessa set fortfarande finns kvar när bebis kommit.

(Sedan vill jag inte ha idiotiska kommentarer om att jag är dum i huvudet som väljer kläder efter kön!)



Har för övrigt en ny design på G som jag ska lägga upp alldeles strax, E.K var trött på min juldesign och tyckte inte alls att den passade in längre nu när våren är på G (kan iofs hålla med henne, men jag själv lägger hellre tiden på jobb nu när jag har möjligheterna än att sitta och pilla med design).

Håll utkik!

Vecka 33.

Jag lever, även om jag tvekar ibland. Har inte blivit många timmars sömn inatt, som alla andra nätter, men denna natten har varit P A I N ! Har sån extrem foglossning så det är helt sanslöst. Visste knappt vart jag skulle ta vägen igår. Känslan är ganska svår att beskriva tror jag, iallafall när jag försöker förklara för Henke. Många gravida/som varit gravida vet nog iallafall vad jag pratar om.
Förut har det ju bara varit min rygg som tagit mesta stryken, men igår hade jag extrem smärta neråt, det typ molade och isade i ljumskarna, värkte i både rygg och höfter och det känns som att jag har vääärldens jävla träningsvärk mellan benen och det kvittade hur jag än stod, satt, låg ner, allt!
Inatt har jag vaknat av minsta lilla rörelse jag gjort, förut har jag bara vaknat när jag ska försöka vända mig, men inte inatt inte, och som vanligt så vaknar jag sedan hej hopp klockan tidigt på morgonen och kan inte somna om. Tidigt är för mig mellan 4.00-6.00, fast kanske lika gärna kan säga "det är lika bra att vänja sig".
Nu är det iallafall inte långt kvar! Gick in i vecka 33 i onsdags och har varit dålig på att uppdatera det med.
Vad är det egentligen som tar upp hela min vardag? Tja, det är väl mestadels städning och plockning, som dock inte tar hela dagarna, men nu har jag dessutom fått extraknäck vilket känns helt underbart bra! Så jag jobbar faktiskt mestadels av dagarna, hemifrån dessutom, vilket gör det ännubättre! Så när jag vaknar klockan tidigt så sätter jag igång kaffe, börjar arbeta och mellan varven när jag känner att jag suttit för länge så går jag runt i lägenheten och plockar och städar, helt perfekt!

Nu ska jag kila bort till affären och handla lite till käket jag tänkte tillaga idag, men ska väl försöka hinna med något mer inlägg idag iallafall.

Slänger även in bilderna från i onsdags.

Vecka 33 (32+0)

Städdag!

Idag står det än sålänge bara städning på "to do-listan" som inte finns.
Behöver jag ens säga att jag haft extremt dålig sömn inatt igen? Somnade sent, vaknade till och från av värk i höfterna (har börjat få ont i höfterna av att ligga på sidan), vaknade sedan vid 4.10 imorse och var tvungen att gå upp, lyckades iallafall att somna om i någon timme sedan igen.

Underbart väder ute, trots att solen inte ligger på så är det faktiskt riktigt varmt ute, så därför får jag passa på att vädra ut ordentligt här i hemmet och göra ett storröj eftersom jag än sålänge har tillräckligt mycket energi.


Hörs senare.



Gammal bild från 2009.

Arg fisk!

Skulle faktiskt bara testa bloggappen som jag haft i telefonen sedan jag skaffade telefonen nästan. Eller ända sedan appen kom till iPhone. Blev påmind om det när Therese snackade om att hon ville ha en bättre bloggapp till android. Kanske skulle försöka komma ihåg att jag faktiskt kan blogga från mobilen eftersom uppdateringen mest brister på grund av att jag inte sitter vid datorn? Det återstår väl att se! Och förklaringen till val av bild är bara för att jag rensat telefonen på bilder och typ bara hade akvariebilder som Henke suttit och klickat hehe!

Nej, tillbaka till tre kronortittandet!

Jag Lever!

Trots att det imellanåt är tveksamt!
Dålig sömn på nätterna, sura uppstötningar till och från, halsbrännan beställd från helvetet och trötthet till en förbannelse.
Jag somnar oftast runt två på nätterna, vaknar sedan i princip varenda gång jag vänder mig i sängen för att sedan vakna klarvaken och vrålhungrig klockan 7.00 på morgonen, så det blir inte så mycket sömn. Antar att det är därför jag är så snuskigt trött. Om inte annat beror det på järnbrist, eftersom jag fortfarande inte äter järntabletter. Var hos barnmorskan i fredags och då sa hon att jag kunde avvakta lite till men om tröttheten blir värre så skulle jag in för nya prover tidigare än nästa BM-besök.

Besöket i fredags gick bra iallafall, resultaten av mått och hjärtljud var:
SF-mått: 30cm
Hjärtljud: 146



Helgen förövrigt bestod av födelsedagsfirande då min älskade fyllde år i fredags. Hade lite besök både i fredags och lördags. Christian kom hit på fredag kväll dessutom och hade med sig en uuunderbar parfym till mig. Han har varit ute på praktik på båt och frågade om det fanns någonting jag ville ha, och parfymtokig som jag är så fick han några förslag.
Ville haft Britneys midnight fantasy eller Escada ocean lounge, men han hittade inget utav det, så då kom jag på en annan som jag gillar extremt, Naomi Campbell - Cat deluxe At Night, och den hittade han tack och lov, den luktar så satans gott! Någon som känner till den?



De andra parfymerna valde jag istället att beställa så jag tror jag får hem dom imorgon. Jag hoppas på det iallafall!

Passar på att svara på kommentarer imorgon för nu tänkte jag slänga igång en film eller två. Eller om jag ska vara helt ärlig så blir det i vanlig ordning tre kronor serien som jag brukar somna till lätt.
Ska även försöka pilla ihop en ny design till mig själv så snart som möjligt. Känns lite trist med julig design och fallande snö nu när det blivit så underbart nice väder ute. Har ju dessutom fått lite mer inspiration nu och är lite mer motiverad till att greja design nu, så jag får väl helt enkelt ta tillfället i akt eftersom folket som känner mig vet att jag och tålamod inte går ihop över huvud taget. Lyckades iallafall, efter många om och men, få tummen ur, OCH hålla tålamodet på rimlig nivå för att fixa ny design åt Therese som jag lovat ny design till i några månader nu höhö.
KIKA GÄRNA IN HENNES BLOGG OCH LÄMNA EN KOMMENTAR!
HISS ELLER DISS PÅ DESIGNEN?

Jag själv tyckte faktiskt att den blev både vårig och jävligt söt! :)

Näe, nu lämnar jag bloggen för ikväll.

Ska försöka skärpa mig med uppdateringen, och fråga mig inte huuuur många gånger jag skrivit det förut? Haha.

Hörs imorgon?.. Det återstår väl om inte annat att se.
Nattinatti! ♥

Vecka 32.

(31+0)
Bilderna togs igår! Börjar för övrigt bli svårt att fota magen med min iPhone så ska nog börja använda digitalkameran i fortsättningen som jag för övrigt suger på att komma ihåg att ladda. Bör dock försöka bli bättre på det eftersom jag vill ha den - MED batteri - på förlossningen.



Och två bilder från förra veckan, bara för att liksom.


Pojke eller flicka?

Hittade denna lista HÄR!

Magens form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån. X
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna. X
- Har svårt för att avgöra det faktiskt. Den står ju typ rakt ut men sitter även på sidorna? Jämför själva!

(Bilder från förra veckan. Bilderna från igår (31+0) vecka 32 kommer senare).

Pigmentrand på magen

Pojke: Lång & tydlig rand. 
Flicka: Ingen rand. X

Babyns hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min. X

Mammans skönhet under graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet.
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten. X

Halsbränna
Pojke: Mycket. X - Vissa dagar mer, andra mindre.
Flicka: Lite eller ingen.

Babyn hickar
Pojke: Lite eller inte. 
Flicka: Mycket. X

Babyn sparkar
Pojke: Mycket. X
Flicka: Lite mindre.

Var i magen babyn ligger
Pojke: Babyn ligger högt. 
Flicka: Babyn ligger lågt.
-
Svårt att säga, jag själv är ju ganska kort och liten storleksmässigt, och bebis är såpass stor så rörelserna är från revbenen och ända ner mot byxkanten? Svårt att förklara.

Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande. X
Flicka: Mycket blödande.

Utåtputande navel
Pojke: Senare under graviditeten. X
Flicka: Tidigt i graviditeten. 

Babyn sparkar på
Pojke: Höger sida. X
Flicka: Vänster sida. X

Mammans illamående
Pojke: Inte alls eller lite.
Flicka: Mycket. X
-
Har det fortfarande till och från vissa dagar.

Håret på mammans ben
Pojke: Snabbt växande. 
Flicka: Normalt växande. X

Mamman är sugen på
Pojke: Choklad & Lakrits. X
Flicka: Frukt & Syrligt. X

Slutresultat
Pojke: 7 st
Flicka: 9 st

R.i.P

Ibland är det svårt att kunna förstå sig på det där med döden. Jag har nog aldrig riktigt velat förstå den heller tror jag. Kanske kan bero på alla de dödsfall som tidigare funnits i mitt liv, vad vet jag.
Idag lämnade en viktig, snäll, omtänksam och underbar människa oss, må du vila i frid, du var älskad av så många. ♥

Henke och de andra var och tog ett sista farväl tidigare idag men jag kände inte för att åka med. Det handlar inte om att jag är känslolös och iskall utan snarare för att jag vill minnas denna glada, pigga och krya människa som hon en gång var och inte ha sista mötet med henne via en dödsbädd.

Återigen, vila i frid finaste du. ♥