Härliga Tisdag!

Hur jäkla underbart är inte detta vädret då?
Bara att se solen skina då man går upp på morgonen ger en sån enorm energikick så att ingenting överhuvudtaget kan förstöra min dag.
Jag behöver dock fixa nya persienner eller lamellgardiner till vardagsrummet eftersom solen ligger på hela dagarna.
På sommarn kommer solen till vår framsida vid runt 9 på morgonen och ligger sedan på tills solnedgång så det blir typ bastu här inne. Igår hade vi hela 29 grader varmt i vardagsrummet så om man bara ger fan i att kolla ut på snön så får man ordentliga sommarkänslor! Jag ska dock inte klaga, för ni anar inte hur skönt det är att redan kunna sitta och steka i solen med en kopp kaffe och cigg på uteplatsen.
 
Idag ska jag passa på att storstäda och sedan ge mig på att göra om i Jespers rum. Antingen om jag ska möblera om eller om jag bara ska byta gardiner, för numera har han även kommit på att gardinerna går att rycka i. Senare ikväll ska jag nog ge mig på att pilla ihop en design, får väl helt enkelt se vad tiden räcker till idag.
 
Take Care,
 

Godnatt!

Har haft en jävligt nice helg. Dock mindre nice idag då vissa människor är experter på att dra mitt humör i botten.
Imorgon är en ny dag, right?
Och alla dessa människor, eller kanske ska kalla dem energitjuvar, kan fullkomligt dra åt helvete, på fullaste jävla allvar. Blir så jäkla trött!
 
Hörs förmodligen imorgon, eller nästa vecka eller något.
 
Nattinatti!
 
 
 

Listelisto!

1. Vad heter du? Jessica.
2. Vem fick du dessa frågor av? Therese ville att jag skulle göra dom!
3. Hur gammal är du? Blir 23 i September.
4. Är du romantisk? Om jag vill kanske.
5. Hur lång är du? 165cm kort.
6. Vilken ögonfärg har du? Blå.
7. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har en stationär och tre laptops (en krasch, en mini och min vanliga) + min bästa vän iPad!
8. Vilka städer har du bott i? Borås & Ulricehamn, sedan har jag även bott i Blidsberg, Nitta och nu Åsarp fast det är ju inga städer dock.
9. Tycker du om kaffe? Ett liv utan kaffe är inget liv alls!
10. Tycker du om att mysa/kela? Jäpp!
11. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, Tyska, Norska och lite Latin, skulle dock vilja lära mig det flytande.
12. Har du någonsin åkt ambulans? Yes, hemskt!
13. Vad har du för ringsignal? Nickelback - When We Stand.
14. Vad har du för bakgrundsbild på mobilen? En liten sovande Beppe.
15. Kan du byta olja på bilen? Jäpp.
16. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope.
17. Vad är det bästa som hänt dig? Mycket, väldigt mycket! Brorsbarnen, Jesper, husköpet, Henke, att jag fick komma till välrden och har världens underbaraste familj, jag kan nog göra listan lång.
18. Vad är det värsta som hänt dig? Finns nog ingenting som är "värst", för jag är den typen av person som lätt bearbetar och går vidare.
19. Har du varit med i tidningen? Ja, bland annat ett repotage då jag blev sexuellt trakasserad av en rutten lärare :O Haha!
20. Har du någon piercing? Jag både har och har haft. Har haft 3 i läppen som jag valt att ta ur, resten har jag kvar och det är i ögonbrynet, näsan, tungan och naveln (det ena i läppen växer dock aldrig igen).
21. Civilstånd? Stånd? Ett rejält sådant!
22. Hur bor du? Stort, öppna ytor, många rum.
23. Vilket är ditt drömjobb? Drömjobb? Hmm. Jag hade seriöst älskat om jag hade fått arbeta inom målarbranchen, jag sökte dit när jag gick ur 9:an men eftersom jag var en bråkig elev så hade jag inte tillräckliga betyg, dessutom valde lärare att sänka ALLA mina betyg med 5-10 poäng när jag gick ur bara för en anmälan (som jag dessutom vann) så jag hade ingen chans. Men hur som helst, ett drömjobb är ändå ett jobb som jag trivs riktigt bra med, där jag tjänar en rättvis lön och har riktigt bra arbetskamrater.
24. Vad har du haft för husdjur? Massa undulater (minns inte hur många vi hade), Många katter, hund, fiskar, kanin, hamster.
25. Vad arbetar du med idag? Arbetslös (snart arbetssökande), föräldraledig.
26. Kan du åka slalom? Jäpp, jag är änna en höjdare på skidor minsann!
27. Vad har du för utbildning? Utbildning på papper - Industriprogrammet och allt som hör till, hade inget IG i någon industriell kurs vilket var jävligt gött. Mestadels VG faktiskt. Sedan har jag en hel del meriter från kontorsarbete & träindustrin. Sedan tycker farsan (certifikerad målare) att jag har jävligt goda kunskaper inom måleriet, han hade även visat sin chef mina kunskaper och han var minst sagt imponerad. :)
28. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina armar tror jag faktiskt, haha! Hade det inte vart för gravidärren (bristningar) så hade det nog vart magen. Dock fick jag knappt några och dom syns knappt längre, men jag själv ser dom och det retar mig.
29. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Ryggen tror jag. Men jag har bara mig själv att skylla!
Eftersom jag rasat så mycket i vikt så är både revben och ryggrad väldigt synligt om jag böjer mig minsta lilla framåt typ.
30. Vem vill du ska svara på dessa frågor? Vem som helst? :D
 
 

Vad är egentligen prioritering?

Och vad är det egentligen man borde prioritera i första hand?
 
För mig är den viktigaste prioriteringen Jesper. Han ligger alltid först på priolistan. Så länge han mår bra så mår jag bra.
Det som får mig att både bli förbannad och totalt slockna, det som får mig att vilja blunda för mänskligheten totalt är de människor som skaffar barn till världen och sedan inte tar ansvaret för det.
 
Människor som skaffar barn ihop och sedan går isär och kör på varannan helg till exempel. Där barnet bara är hos den ene föräldern varannan helg och föräldern i fråga hellre väljer att skaffa barnvakt de helgerna för att slippa ha hand om barnet.
 
De människor som anser att ens barn är till alldeles för stor belastning, allt är bara bekymmer och problem hela dagarna och ändå väljer att skaffa fram ytterligare ett barn till världen. Till råga på allt så gör man valet att även skriva ut diverse, faktiskt nedvärderande, nedlåtande och kränkande saker om sitt egna barn inför allmänheten där alla kan se det, utan att ens ha en tanke på att detta oskyldiga, försvarslösa barn kommer att växa upp en dag och säkerligen få höra ett och annat när h*n är tillräckligt stor för att förstå att det mamma/pappa skrev var vilken jävulunge h*n var.
 
Eller de människor som skaffar barn, sedan går isär och nekar den andra föräldern umgänge.
 
Är det till exempel rätt att ett barn på bara något år ska behöva känna oro varje gång h*n ska besöka sin mor/far? Är det vad man vill att sitt egna barn ska känna? Står verkligen allt rätt till då barnet ber om att inte behöva träffa sin förälder? Är allting verkligen som det ska då ett 1-2års barn väljer att hata sin pappas/mammas nya?
 
Det mesta av texten handlar inte om så mycket annat än extremt egoistiska föräldrar. Såna människor som inte har mycket annat än sig själva i hjärnan. Som inte bryr sig ett skit om andra utan så länge det är bra för dom så är människor runt omkring, även barn skitsamma. Jag blir seriöst rädd på riktigt!
 
Det kan väl för fan inte vara rätt någonstans att barn ska behöva fara illa på grund av sina föräldrars misstag!?
Att barn kanske får men för livet för att föräldrarna gjort fel val och fel värderingar!?
 
Vart fan är världen påväg?

Onsdag.

Idag är första dagen på mitt nya liv!
Skoja bara, men idag är jag på betydligt mycket bättre humör än vad jag varit den senaste tiden.
Hela förra veckan var helt fucked up. Är hundvakt åt två hundar som inte tycker det är allt för roligt att sköta sig utan mer eller mindre tycker att det är roligare att göra sina behov inne. Samtidigt så hade jag ett barn som fick för sig att vakna under nätterna och vakna 1½ timme tidigare än vanligt på morgnarna. Jag har faktiskt haft en jäkla tur med Jesper då han vanligtvis sover runt 13h/dygn vanligtvis, men får han inte den 13 timmars sömnen under natten så är han allt annat än nöjd under morgon/dag/kväll. Väldigt grinig, missnöjd, matrutiner hamnar i obalans, även sömnrutinerna under dagarna hamnar i obalans vilket resulterar i övertrötthet, sovvägran, bråk vid matning and so on. Samtidigt har man då haft hundarna som, som sagt gör sina behov inomhus vilket gör att jag inte kunnat ha Jesper varken på golv eller i gåstol under tiden jag måste skura piss och skit, utan att han snällt fått vänta i sin säng medan jag tar hand om oredan vilket leder till att han hinner bli vansinnig innan jag kan ta med honom ut, ja jisses, det var en kaotisk vecka förra veckan helt enkelt och mitt humör var på bott, lika så mitt tålamod.
 
Denna veckan däremot har börjat underbart bra. Igår var första morgonen på två veckor som jag kunde gå upp i lugn och ro, slänga igång mitt kaffe, ta ut hundarna, dricka en kopp kaffe i lugn och ro innan Jesper vaknade gladare än någonsin ungefär, jag har till och med dessa två morgnar sluppit handskura golvet i vanlig ordning då någon av hundarna pissat inne, oerhört skönt!
 
Vet faktiskt inte varför hundarna misskött sig sådär, men misstänker att det kanske har varit ren protest då de inte befinner sig på hemmaplan med matte & husse? För två vuxna hundar bör ju klara sig på 5-6 promenader om dagen tycker man ju.
 
Hur som helst så hämtas hundarna idag så efter det ska jag passa på att göra en ordentlig storstädning här i hemmet, för det är sjukt vad mycket päls det hinner fällas under bara ett dygn (dammsuger golven minst en gång om dagen men det syns knappt)
 
Nu vaknade Beppe och lika bra var väl det för annars hade det väl förmodligen blivit ytterligare en bibel!
So Long.
 
 

Måndag.

Det visste ni inte va? Hähä!
 
Jag är så jäkla kass på att uppdatera va, men jag låg och funderade, funderade och funderade lite till igår. Har hela helgen försökt att slänga in ett inlägg men varje gång hejdat mig efter att jag ser att det blir på tok för mycket text bara för att jag skriver "år 1953 hände detta och så hände detta år 1995, sedan gick det såhär år 2007" typ. Det blir alldeles för mycket att skriva när jag ska berätta om vad som hänt under tiden jag inte skrivit något, så jag raderar alltid all text och stänger ner sidan igen.
 
Igår kom jag fram till att jag ska skita i "senaste tiden har..." och bara skriva i nuläget istället, då kanske jag blir mer motiverad, who knows!?
 
Tänkte dessutom försöka pilla ihop en ny design, för en ny design gör det alltid automatiskt roligare att skriva, knepigt det där. Jag älskar ju iofs att skriva, men det finns så jäkla mycket som inte får stå i min blogg, så mycket jag vill men ändå inte kan skriva om. Missförstå mig rätt, jag är väl medveten om att detta är min blogg och jag har all rätt att skriva precis vad fan jag vill, men en annan del av mig känner ändå att det inte är värt att låta andra människor gotta sig i, och snacka skit runt omkring för det jag skriver. Däremot så ska jag försöka få upp ett inlägg senare, ett väldigt viktigt inlägg faktiskt.
 
Nu ska jag fortsätta jaga bebis som kommit in i en väldigt trotsig och jävlig period. Precis som alla andra barn så är allt som är ajjabajja och nej det absolut roligaste att vara på, men så fort man säger nej eller ajja, eller helt enkelt bara tar bort honom ifrån det han nu är på så blänger han på mig, sedan skriker han för kung och fosterland, märker att det inte hjälper att skrika, hittar något annat ajjabajja, jag säger nej, han blänger på mig, skriker för kung och fosterland, och så håller det på hela dagarna, från ca 9.00-19.30 typ.
 
Ni kanske tycker att "ta bort det som är nej och ajja då"?
Men jag ser hellre att han får lära sig vad som är okej och inte, för hur ska han lära sig det om jag ska ta bort allting? Ju mindre han ser någonting, desto mer intressant blir det, right!?
 
Well, får väl se om jag hinner med fler inlägg senare,
So Long.