ÅSIKT!

E.K kom med en brilliant idé!
E.K läser ju en del bloggar och stannade upp vid ett speciellt inlägg.

Det är nämligen en tjej som har skrivit om sina åsikter angående omhändertagande/ansvar över barn, samt ansvar över hundar.

Hon hade befunnit sig i en park där barnen kunde bada och leka av sig och blivit förargad över att ett barn bland annat spytt i badvattnet och för att en människa gått förbi med sina hundar.

Citerar: "Litet barn står och hulkar i plaskdammen. Ska kräkas. Alla ser det. Mamman står bredvid. Hink i handen. Mamma struntar i att hålla hinken framför sitt barn och ungen kräks rakt ut i vattnet. Ok, mamman är en idiot men nu tar hon väl ändå reda på sig? Hon har ju för fan en hink! Skopa upp skiten! Men NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ."

Visst, man kan tycka att det är förälderns fel att inte hindra att det skulle ske i vattnet, men å andra sidan sett så finns det nog betydligt mycket mer orent i vattnet än bara en spya. Hade hon kallat sig själv för en idiot om detta skulle hända henne? Att hennes barn skulle råka spy i vattnet?

Andra punkten i hennes inlägg som fick mig mer irriterad är just det hon skriver om en hundägare som är ute på promenad.

Citerar: "Varför varför varför tar man med sina loppbitna jävla hundar in på en trång badplats med massa barn? PARKEN ÄR STOR DIN DUMMA KOSSA! (till höger) Gå RUNT!

Jag skiter i om du tror att dina hundar är snälla, för barn är opålitliga och förutsägbara och kan skrämma vilken lugn hund som helst vid fel tillfälle. Den där stora har sina käftar i barnens ansiktshöjd. Tänk om Ville hade sprungit fram och tagit tag? Eller Ninja som "bara vill hälsa" trots att man präntat i de små kräken att "du känner inte den där hunden, den kan bli rädd och bitas, gå INTE fram".

Såg att det var många som hade reagerat över just den här punkten.
Det första man undrar är ju om det finns någon som helst skylt uppsatt som lyder djurförbud? Om inte, så tycker jag faktiskt att det är föräldrarnas ansvar att se till så att barnen inte går fram till okända hundar! Hennes resonemang är att "Det är faktiskt en lekpark där barnen ska få springa fritt", men det betyder fortfarande inte att man inte ska ha uppsikt över sitt barn. Och som sagt, finns det ingen skylt om djurförbud så har vilken människa som helst rätten att gå där med sina hundar. Och hundarna i fråga var dessutom kopplade.
Det hade varit en helt annan sak om hundarna gjorde sina behov och ägaren inte tog ansvaret att plocka upp det, men det var inte det det handlade om.

Förstår inte hur folk orkar vara så bittra!

Men vad tycker ni om det här? Har hon rätt eller fel i det hon skriver?

Källa:
LÄNK TILL INLÄGGET!


Malin

Nu funkade det att få upp headern på bloggen, men bilden var i fel storlek såklart! Blir galen.. haha. Hur får man rätt storlek på skiten? :)

Datum: 2011-08-05 Tid: 18:45:24
URL: http://fissy.blogg.se/
A N G E L I J N A

allt bra?:)

Datum: 2011-08-05 Tid: 21:36:27
URL: http://angelijnas.blogg.se/




Kommentera inlägget här:
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?